назад

Про державні гарантії доступу до правосуддя розповіли майбутнім правникам

48-129 листопада 2017 року у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся захід «Доступ до правосуддя». На запрошення представників «Європейської асоціації студентів права» заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна прочитала лекцію для студентів юридичного факультету.

48-2

«Європейська асоціація студентів права» – це міжнародна, незалежна, неприбуткова організація, найбільша у світі. Вона об’єднує студентів – правників та молодих юристів. Локальний осередок цієї організації є у Червінцях. «Доступ до правосуддя» – захід під такою назвою її представники організували на базі юридичного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича. Для цього залучили юристів, експертів, фахівців різних галузей правничої професії, аби вони поділились і досвідом, і знаннями.

«Система безоплатної правової допомоги – це масштабний соціальний проект уряду України, що реалізується як проект державної інституції з якісно новим спрямуванням діяльності», – зауважила Жанна Патєхіна. Ідеологічна спрямованість системи БПД – це, перш за все, правозахисна місія, ціннісні орієнтири та людиноцентричність. Впровадження цієї системи є гарантією держави щодо створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя; поінформованості особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення – пояснила фахівець.

48-3

Що потрібно для того, щоб стати адвокатом, який надає безоплатну правову допомогу? У чому різниця правових послуг, які надають адвокати, які працюють з системою БПД та інших адвокатів? Відповідь на це та інші запитання отримали майбутні юристи. Опісля жвавої дискусії фахівець системи безоплатної правової допомоги роздала присутнім інформаційні буклети «Я маю право». Вона нагадала, що це загальнонаціональний правопросвітницький проект, який сприяє підвищенню рівня знань громадян щодо механізмів захисту їхніх прав.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).