назад
27.07.22

Про домашнє насильство розповідали переселенцям у Кременчуці

Днями внутрішньопереміщеним особам, які знайшли прихисток у Кременчуці розповідали про те, що таке домашнє насильство, яким воно буває, як захистити себе від кривдника і куди для цього слід звертатися.
Під час заходів 250 внутрішньо переміщених осіб поінформували про наявні соціальні послуги в громаді під час вчинення домашнього насильства та потрапляння сімей в складні життєві обставини. Присутнім наголосили на збільшенні ризиків потрапляння у ситуацію торгівлі людьми в умовах війни та розповіли про шляхи запобігання цьому негативному явищу. Серед учасників зібрань розповсюджували понад 500 буклетів та роздаткових матеріалів поліграфічної продукції із зазначенням контактної інформації усіх суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.
«Ефективна багаторічна співпраця Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Департаменту у справах сімей та дітей Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Кременчуцького міського центру соціальних служб, служби у справах дітей Автозаводської районної адміністрації Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області та Батальйону патрульної поліції в місті Кременчуці Управління патрульної поліції Полтавській області дає помітний результат. Люди дізнаються про можливості отримання допомоги у разі потрапляння у ситуацію з домашнім насильством, як реагувати на нього та як захиститися у разі необхідності. Такі зустрічі дають змогу не лише отримати інформацію з перших вуст, а й отримати правову допомогу за місцем перебування громадян не лише з питань захисту від домашнього насильства, а й взагалі з різних правових питань.» – говорить начальниця відділу безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Терещенко.