назад
08.07.22

Про домашнє насильство в умовах війни говорили на Оржиччині

Попри війну проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього.
Днями юрист Оржицького бюро правової допомоги Богдана Тилюк спільно з фахівцем Лубенського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області Романом Куликом провела інформаційний захід для суб’єктів пробації на тему: «Домашнє насильство під час війни».
Яким буває домашнє насильство, як його розпізнати, як діяти у випадках якщо потерпаєте від домашнього насильства, куди звертатися за допомогою, як допомагає жертвам домашнього насильства система БПД, яка відповідальність передбачена за вчинення домашнього насильства про ці та інші питання розповіла фахівчиня бюро учасникам зібрання.
«Пам’ятайте, що у випадках домашнього насильства ви можете звернутись: до Національної поліції за номером 102 та повідомити про факт насильства; на Урядовий контактний центр 15-47, де цілодобово надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства та психологічної допомоги потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям; до безкоштовного номеру системи безоплатної правової допомоги 0 800-213-103; до національної «гарячої лінії» з питань запобігання домашнього насильства, торгівлею людьми та гендерної дискримінації 0-800-500-335 або 116-123 (короткий номер з мобільного)». – повідомила Богдана Тилюк.