назад

Про доступ інвалідів до системи безоплатної вторинної правової допомоги

SuM 171115 11Про важливість рівного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до системи безоплатної вторинної правової допомоги розповів АНДРІЙ КАЧАНОВ, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами.

Керівник відділу роз’яснив основні положення Конвенції про права інвалідів. «Мета Конвенції полягає в заохоченні, захисті й забезпеченні повного здійснення всіма інвалідами всіх прав людини й основоположних свобод. Всі особи мають право на рівний захист закону й рівне користування ним без будь-якої дискримінації. Люди з обмеженими можливостями мають право на ефективний доступ до правосуддя нарівні з іншими, в тому числі шляхом надання відповідних приміщень. Крім того права інвалідів забезпечуються і нормами національного законодавства» – зазначив Андрій Качанов.

Присутні були ознайомлені з правовими можливостями звернення до Сумського місцевого центру з надання БВПД та правом на захисника. Говорили про забезпечення інформаційної та правової доступності людей з інвалідністю, які дають можливість ефективно реалізовувати свої законні права та інтереси.

 

Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
Адреса: м.Суми, вул.Покровська, 9/1 (вхід навпроти кінотеатру «Космос»),
Контактні телефони: 066 77 13 261, 098 38 06 938, 0542 66 51 08.