назад

Про гарантії держави у сфері захисту прав людини та громадянина йшлося під час вуличного інформування та тематичної зустрічі у м.Олешки

До урочистих заходів з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці Незалежності України, які пройшли у Херсоні та Олешках, долучилися й фахівці Херсонського місцевого центру з надання БВПД та Олешківського бюро правової допомоги.

З метою популяризації системи БПД та інформування громадян про діяльність Херсонського місцевого центру та підпорядкованих бюро правової допомоги Володимир Куценко та  Ганна Трембач провели вуличне інформування.

Вони розказували про місію та задачі системи БПД, як вона представлена на Херсонщині і які послуги можна отримати в Херсонському місцевому центрі з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Пересічні громадяни дізналися від них про переваги системи БПД та унікальну можливість безкоштовно отримати первинну правову  допомогу, а певним категоріям осіб – й вторинну правову допомогу.

Окрім того, інформували місцевих мешканців про гарантії держави у сфері захисту прав людини, що, за словами перехожих, є доречним і своєчасним.

Того ж дня в Олешках відбулось експонування виставки-огляду «Краса і велич символів Держави», на якій побували й фахівці Олешківського бюро правової допомоги.

Привітавши відвідувачів виставки з Днем Державного Прапора і Днем Незалежності України, спеціалістка Олешківського бюро правової допомоги Ганна Трембач провела  тематичну зустріч з працівниками Олешківської центральної районної бібліотеки.

Під час заходу фахівчиня бюро розповіла про гарантії держави у сфері захисту прав людини та громадянина, способи захисту порушених прав в судовому та позасудовому порядку, розказала про переваги системи безоплатної правової допомоги та повідомила про порядок звернення за отриманням первинної та вторинної правової допомоги.

По закінченню заходів всі учасники отримали інформаційні буклети правової тематики з контактами центру і бюро та буклети проекту «Я МАЮ ПРАВО!».