назад

Робота «мобільних точок доступу» до системи БПД на Ямпільщині

У межах масштабного всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО!» юристи системи безоплатної правової допомоги спільно з фахівцями юстиції здійснюють робочі виїзди у віддалені населені пункти нашого регіону й допомагають громадянам вирішувати правові проблеми, а також надають юридичні консультації та роз’яснення. Скористалися такою можливістю й жителі Ямпільщини.

Так, під час виїзду до с. Воздвиженськ та с. Орлівка до юристів системи БПД звернулися клієнти, яких цікавили порядок паювання земель, отримання субсидій, порядок примусового виселення з квартири, укладання договору оренди земельної ділянки та інші правові питання. Правники надали вичерпні відповіді, а також поради, як швидше вирішити ту чи іншу проблемну ситуацію.

Також під час виїзного прийому громадян заступник директора Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Катерина Мірошниченко провела робочі зустрічі з головами сільських  рад та обговорила позитивні результати роботи Ямпільського бюро правової допомоги, переваги та перспективи розвитку системи безоплатної правової допомоги на території Ямпільського району.

Окрім цього, присутні отримали інформацію про всеукраїнський просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», покликаний навчити громадян захищати свої права, а також ознайомити з роботою Он-лайн будинку юстиції та системою безоплатної правової допомоги.

Варто наголосити, що такі виїзні прийоми визначають найпроблемніші питання, з якими стикаються жителі Сумщини, і дають можливість громадянам скористатися фаховою юридичною допомогою.

Довідково: у складі робочої групи працювали фахівці Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Катерина Мірошниченко, Юлія Зацаринна, Альбіна Полтора.