назад

Про гарантії правової допомоги говорили у Великописарівській лікарні

OkM 20170224 224 лютого 2017 року заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген МОРОЗ став ініціатором проведення зустрічі з медичним персоналом Поліклінічного відділення Великописарівської центральної районної лікарні. Під час неї було висвітлено питання щодо гарантій безплатної правової допомоги в Україні.  

  

Він повідомив присутнім про зміст права на безоплатну правову допомогу. Розповів що таке правова допомога: «Правова допомога представляє собою надання правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації прав і свобод людини і громадянина, захисту цих прав і свобод, їх відновлення у разі порушення.Наданнябезоплатної правової допомоги гарантується державою, і полягає  у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя,» – додав він.

OkM 20170224 1

Також він розповів що первинна правова допомога – це фактичне надання правової інформації та консультацій (ст. 7 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»), а вторинна (ст.13 Закону)- це складання процесуальних документів та представництво інтересів особи в суді.       

Присутніх, серед яких був і завідувач відділення Ігор КРИВОНОС, цікавили такі питання: спадкування за законом та заповітом; набуття права власності на земельну ділянку іноземцями та громадянами, кредитні зобов’язання перед банком. На всі поставлені запитання було надано фахові відповіді.

 

У разі необхідності, звертайтеся до Великописарівського бюро правової допомоги: вул. Ярослава Мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20.