назад
12.09.17

Про корупцію та її упередження спілкувались зі студентами Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди в рамках проекту “Я маю право!”

    08 вересня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас та заступник директора Центру Ірина Іванчук в рамках проекту Міністерства юстиції України “Я маю право” провели лекцію-бесіду для студентів історичного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди.
    Під час заходу зі студентами говорили про проблеми корупції та хабарництва в суспільстві, шляхи подолання цієї небезпечної соціальної хвороби.

 


    До студентів педуніверситету було донесено інформацію про реалізацію проекту “Я маю право” Міністерства юстиції України, метою якого є підвищення юридичної грамотності українців, та про перший етап цього проекту, пов’язаний з організацією роботи з роз’яснення у трьох блоках: права у сфері правосуддя, захист права власності і протистояння корупції у вищих навчальних закладах.


    Під час обговорення типових ситуацій, пов’язаних з корупцією та хабарництвом, студентам було роз’яснено санкції статей кримінального законодавства за одержання або надання неправомірної вигоди та запропоновано робити правильний вибір варіанту поведінки.


   

 

 

 

 

     Також у ході заходу студентів ознайомили з законодавством, історією становлення, функціонуванням системи безоплатної правової допомоги та результатами роботи з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області у кримінальних провадженнях.

 

 

 

 

 

 

    По завершенню заходу учасники отримали вичерпні відповіді на свої запитання та інформаційні матеріали щодо організації надання безоплатної правової допомоги, контактну інформацію про центри БВПД у Київській області, окрім того, буклет “Зупини корупцію!”, підготовлений Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області.