назад
08.12.17

Про кримінальні та адміністративну відповідальність неповнолітніх говорили на батьківських зборах загальноосвітньої школи №21

SuR 171207 217 грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва завітала на загальні  учнівські збори батьків до Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21

 

Метою зустрічі було проведення лекції-бесіди на тему «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх»,«Права та обов’язки учнів», а також куди звертатися за захистом своїх прав.

Як зазначила Валентина Волобуєва, особливістю криміногенної ситуації в підлітковому середовищі є зміна її структури в бік зростання корисливих злочинів. Найпоширенішими злочинами залишаються крадіжки, тобто майнові злочини, які складають більшість серед усіх злочинів, скоєних підлітками. Значною мірою на стан оперативної ситуації впливає незайнятість населення та трудова міграція.

SuR 171207 22

Основними причинами вчинення неповнолітніми протиправних дій є недостатній життєвий досвід, схильність до наслідування дорослих, не завжди позитивний вплив на дітей оточуючого середовища, намагання звільнитися від опіки з боку батьків, віра в безкарність, недостатній рівень самокритичного ставлення до власних вчинків, хибна оцінка складних життєвих ситуацій, вживання спиртних напоїв чи наркотичних речовин, безконтрольність з боку влади. Дуже важливим на сьогоднішній день, є превентивне виховання неповнолітніх.

SuR 171207 23

Окрім того, присутні були ознайомлені з діяльністю Центрів надання безоплатної правової допомоги у Сумській обласні, бажаючі отримали  інформаційні буклети та друковані матеріали, а також контакти центру.

Після проведення загальних виступів Волобуєва Валентина провела індивідуальне консультування громадян.

За правовою допомогою звертайтесь до Регіонального центру з надання  БВПД у Сумській області за адресою

м. Суми вул.. Першотравнева 29, тел. (0542)60-66-47.

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги

0 800 213 103.