назад
08.12.17

Про кримінальну відповідальність неповнолітніх розповіли старшокласникам Гайсинщини

07 12 2017 5

З нагоди проведення Всеукраїнського тижня права спеціалісти Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели захід на тему: “Кримінальна відповідальність неповнолітніх” для усіх старшокласників семи шкіл міста Гайсин.

Захід проходив за участі начальника відділу правової інформації та консультації Гайсинського місцевого центру Тетяни Павлюченко, головного спеціаліста Гайсинського районного сектору Державної Міграційної служби Цехмейструк Таїси, психолога Гайсинського РВ з питань пробації Паламарчук Марії та методиста Гайсинського районного методичного кабінету Ревкач Вікторії.

Особливим запрошеним гостем стала старший інспектор з особливих доручень відділу з питань контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини НПУ в Вінницькій області Заріна Маєвська.

Семінар відкрила Тетяна Павлюченко, яка розповіла про діяльність Гайсинського місцевого центру з надання БВПД та детально роз’яснила статті Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

07 12 2017 1

Таїса Цехмейструк розповіла про порядок отримання ID карток або нового паспорту громадянина України. Зауважила, яка інформація вноситься до паспорта громадянина України у формі картки та чи можна отримати паспорт громадянина України у формі картки не за місцем реєстрації.

07 12 2017 2

Про алгоритм самостійного захисту своїх прав в поліції, розповіла старший інспектор з особливих доручень відділу з питань контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини НПУ у Вінницькій області — Заріна Маєвська. Також, було продемонстровано короткометражний документальний фільм під назвою “Врятувати рядового Міхеєва”. По закінченню виступу, інспектор надала контакти омбудсмена для звернень та скарг на працівників поліції.

07 12 2017 3

В свою чергу, Паламарчук Марія розповіла учням про діяльність Гайсинського районного відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

По закінченню заходу студентам були роздані інформаційні буклети.

07 12 2017 4

З правових питань можна звертатися до Гайсинського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Гайсин, вул. Івана Франка, 28, контактний телефон: 097 224 66 96.

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні. 


banner facebook 330x106