назад

Про можливість отримати правову допомогу та зміни в законодавстві розповідали у Охтирці

OkM 2017 06 04 avto school  45 липня 2017 року на базі автошколи “Охтирський навчально-спортивний центр ТСОУ”, працівник Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Марина Лапоног для громадян, які навчаються для одержання водійського посвідчення провела інформаційно-роз’яснювальну лекцію з питань порядку отримання безоплатної правової допомоги, зміни у законодавстві з питань стягнення аліментів та субсидії.

До відома присутніх було донесено інформацію щодо послуг, що надаються у Охтирському центрі з надання ( БВПД), а саме: щодо категорій громадян, які можуть звернутися до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги та документи, які необхідні для підтвердження їх статусу. Також роз’яснено інформацію про те, що послуги адвоката для представлення інтересів особи у суді, складання процесуальних документів є безкоштовними для громадян, адже праця адвоката оплачується державою.

Марина Лапоног повідомила, що громадяни, які не повністю використали надану субсидію можуть звернутися до управління соціального захисту населення із заявою та паспортом, де буде повернута грошова сума.

OkM 2017 06 04 avto school  7

Вона розповіла присутнім при прийнятий Верховною Радою України законопроект щодо стягнення аліментів: «Закон набуде чинності 8 липня поточного року,  за яким мінімальний розмір аліментів на одну дитину збільшиться з 30% прожиткового мінімуму для дитини до 50%. Тобто, відтепер мінімальні виплати складатимуть 713 та 888 гривень відповідно до віку дитини до 6 або від 6-до 18 років. А з грудня цього року – 746 та 930 гривень. Сума аліментів не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку». Марина Лапоног звернула увагу також і про внесення редакції до  у Сімейного кодексу України. «Раніше в ньому зазначалося, що аліменти, отримані на дитину, є власністю опікуна дитини, на якого вони виплачуються. Відтепер аліменти – власність дитини», – додала вона.

Присутнім роздано інформаційні буклети щодо порядку подання запиту на інформацію.

 

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.