назад

Завдяки системі БВПД чорнобильцю підвищили пенсію до прожиткового мінімуму

105667 600x330 1

До Лубенського місцевого центру з надання БВПД   звернувся гр. П., який перебуває на обліку місцевого Управління пенсійного фонду та одержує пенсію за віком, як учасник ліквідації аварії на ЧАЕС 1986 року.

Він звернувся до Пенсійного фонду із заявою про перерахунок і підвищення його пенсії до розміру прожиткового мінімуму. Однак отримав відмову, оскільки для підвищення пенсійних виплат у нього немає 35 років страхового стажу.

Призначений адвокат системи БВПД Марина Руль змогла довести, що перерахунок пенсії проводиться з дня встановлення нового прожиткового мінімуму. Суд у своєму рішенні зазначив, що з 01 січня 2016 року у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, підвищується розмір пенсії.

Підставою для перерахунку пенсії є встановлення нового розміру прожиткового мінімуму, а перерахунок проводиться із дня встановлення цього мінімуму.

В результаті суд визнав відмову Пенсійного фонду у здійсненні перерахунку його пенсії неправомірною і зобов’язав провести її перерахунок і здійснити виплату з підвищення її до розміру прожиткового мінімуму.

Для отримання більш детальної інформації щодо захисту Вашого порушеного, невизнаного чи оспорюваного права просимо звертатись до Лубенського місцевого центру БВПД, який знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17 (у дворі суду), тел.: (05361) 77-479.

Додатково повідомляємо, що для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.