назад

Про можливості системи безоплатної правової допомоги розповідали медичним працівникам у Шостці

ShM 2017 04 12 MEDICHNI PRATSIVNUKY 2З метою підвищення рівня правових знань працівників лікувальних установ 12 квітня інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія ЗАЦАРИННА для медичних працівників відділення загальної практики сімейної медицини № 3 Шосткинської центральної районної лікарні провела правоосвітню лекцію «Можливості системи безоплатної правової допомоги».

В ході лекції інтегратор центру  розповіла про ідею, що була закладена в основу створення та розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, окреслила засадничі принципи, на яких побудована ця система і відповідно до яких вона функціонує, ознайомила із організаційною структурою місцевого центру з надання безоплатною вторинної правової допомоги, його  завданнями та функціями та бюро правової допомоги, які забезпечують правове обслуговування мешканців м. Шостка та прилеглих районів.

ShM 2017 04 12 MEDICHNI PRATSIVNUKY 1

Також працівник центру розкрила зміст відповідних положень Законів України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», «Про безоплатну правову допомогу, а також Основ законодавства України про охорону здоров’я, якими врегульовано вищезазначені питання. Окрім цього, було наведено конкретні успішні приклади судової практики щодо розгляду цивільних справ.

«Роз’яснення змін  законодавчих нормативно-правових актів, якими врегульовано відносини в медичній сфері має важливе і актуальне значення. Оскільки медична сфера, медичне законодавство постійно реформується, вдосконалюється тому проведення правоосвітніх заходів для медичних працівників є потрібним», – зазначила працівник центру Юлія ЗАЦАРИННА.

У ході заходу  присутні медичні працівники поцікавилися можливістю та законодавчо визначеними способами вирішенням проблемних правових питань, зокрема кредитних, трудових правовідносин, питань у сфері охорони здоров’я, житлово-комунальних послуг тощо.

Довідково проШосткинський місцевий  центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги :

 

Адреса:м.Шостка, вул. Горького, 4, тел.(05449)7-30-94,7-28-05.