назад

Про насильство щодо жінок говорили у Біляївці

Безпека — базова потреба людини. Проте дехто перебуває в небезпеці навіть вдома. Кожного року більше 1 000 000 людей в Україні страждають від різних форм насильства саме у своїх родинах. А до спецслужб звертається лише 10% жертв.
25 листопада відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Світове співтовариство почало відзначати цей день у зв’язку з тим, що насильство по відношенню до жінок є глобальною проблемою. І це було визнано нещодавно. Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства». Саме про насильство щодо жінок обговорювалося серед осіб похилого віку, серед яких більшість особи з інвалідністю. Захід проходив 16 листопада 2019 року в приміщенні Біляївської районної бібліотеки за участю представників Біляївського міськрайонного відділу філії Державної установи “Центр пробації”.

Право на всі види безоплатної вторинної правової допомоги мають усі особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Дізнайтеся адресу найближчого до Вас центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги, зателефонувавши за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні; цілодобово та безкоштовно в межах України).

У Біляївці правову консультацію та ро’зяснення можна отримати у бюро правової допомоги за адресою: м. Біляївка, вул. Кіпенка, 6. Телефон: (04852) 2-12-22