назад

Про насильство – в суспільній площині

У чотирьох площинах – правовій, моральній, суспільно-політичній та психологічній – розглядали проблему насильства учасники круглого столу в Судилкові. Про покарання для кривдників розповіла юристка Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Обговорення «Проблема насильства: суспільна площина» відбулося 29 листопада в Судилківській сільській бібліотеці в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». До участі в засіданні запросили психологів, соціальних педагогів, вчителів, а також заступницю начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлію Школьнік. Організатори заходу запропонували поглянути на проблему в чотирьох площинах: правовій, моральній, суспільно-політичній і психологічній.

Кожен із присутніх висловив власну думку з приводу того, як у сучасному світі можна захистити себе від проявів насильства.

Юлія Школьнік розповіла про види відповідальності за вчинення насильства, зокрема булінгу. Крім того, пояснила, які обов’язки нині покладаються на неповнолітніх; ознайомила із основними нормами міжнародного та українського законодавства, що має на меті захистити права дітей.