назад

Про новації у сфері реєстрації громадських формувань говорили за «круглим столом» у Ніжинському місцевому центрі

P720130420 липня 2016 року на виконання наказу Міністерства юстиції України від 16 червня 2016 року №1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» в приміщенні Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулось засідання за «круглим столом», куди були запрошені представники громадських організацій, профспілок, органів державної влади, працівники Ніжинського місцевого центру та представники юстиції та ЗМІ

Головне завдання – донесення до громадськості інформації про можливість подачі документів у сфері державної реєстрації громадських формувань через центри надання БВПД, як фронт-офіси.
Про новації у сфері реєстрації громадських формувань розповів учасникам «круглого столу» в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В’ячеслав Хардіков. На заході були присутні: секретар міської ради Валерій Салогуб, голова та заступник голови Громадської ради м.Ніжина Володимир Дорохін та Людмила Величко, голова громадської організації «Ніжинська спілка ветеранів АТО» Андрій Гомоляко, керівник громадської приймальні ВО «Батьківщина» Вікторія Басанько , начальник відділу ЦНАП Ніжинської райдержадміністрації Ольга Пономарьова, начальник відділу ЦНАП Носівської райдержадміністрації, адміністратор ЦНАП Бахмацької райдержадміністрації Лариса Шекера та працівники центру. В ході спілкування В’ячеслав Хардіков звернув увагу на пакет документів, що необхідні для проведення державної реєстрації, повноваження в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, наголосив на строках розгляду документів, поданих на державну реєстрацію, «ціну» послуг за державну реєстрацію змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Окремо в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області проінформував про можливість отримання онлайн-послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через ВЕБ-портал Головного управління юстиції у Чернігівській області. На всі запитання представників громадських організацій були надані чіткі та вичерпні відповіді. Підсумовуючи В’ячеслав Хардіков наголосив на доступності отримання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань. Звернув увагу, що у місцевих центрах з надання безоплатної правової допомоги тепер будуть приймати та видавати документи для державної реєстрації та внесення змін у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань, як фронт-офіси, що допоможе зменшити корупційні ризики.
Нагадуємо , що представники громадських формувань для подачі документів можуть звертатися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області:

Адреса Чернігівського МЦ: 14005, м. Чернігів, пр-кт. Миру, буд. 49а, офіс 1003

Адреса Ніжинського МЦ: 16600, м. Ніжин, вул. Богуна, буд. 8

Адреса Менського МЦ: 15600, м. Мена, вул. Червона площа, буд. 9

Крім того, зазначаємо, що функції з державної реєстрації громадських формувань (в тому числі прийом та видача документів) покладено на Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 43, тел.:(022)77-88-46
Також працівниками Ніжинського місцевого центру спільно з представниками управління юстиції було проведено вуличне інформування громадян м.Ніжина щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги, а також зручності використання онлайн-послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану на ВЕБ-портал Головного управління юстиції у Чернігівській області.