назад

В Одесі на регіональному круглому столі обговорили процес відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги

1У межах проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння Уряду Данії, 19 липня 2016 року в Одесі відбувся регіональний круглий стіл, присвячений обговоренню процесу відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На круглому столі було обговорено процедуру відбору та практичний досвід різних областей, регіональні особливості, переваги та можливі складнощі, а також шляхи вдосконалення системи відбору. Цілі зустрічі представили менеджер проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» Кетеван Цхомелідзе та Олександра Яновська, експерт проекту.

Від Регіонального центру з надання БВПД у круглому столі взяла участь його директор, Клішина Світлана. У своєї доповіді С. Клішина повідомила присутнім, що протягом 2012-2015 років було проведено 8 конкурсів по відбору адвокатів, відібрано 5077 адвокатів та укладено 2571 контракт.  32% складу конкурсних комісій  складали представники адвокатури, 28% – представники Координаційного та місцевих центрів з надання правової допомоги, 22% – судді, 14% – представники громадських організацій, 4% – представники органів юстиції.

На протязі зазначеного періоду критерії оцінювання претендентів  змінювалися:  так, у порівнянні з 2013 роком, у 2015 році зросла вага критерію досвіду адвокатської діяльності та мотивації до надання безоплатної правової допомоги. За три роки роботи Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області були розвінчані невірні уявлення про професійну діяльність адвокатів у системі БПД, показник успішності відбору адвокатів при  проведенні подальших конкурсів збільшився.

Завдяки співпраці центру з Радою адвокатів Одеського регіону та ГТУЮ вдалося змінити настрій в Одеській адвокатурі та визначити для адвокатів переваги роботи за контрактом з центром: виконання суспільно важливої роботи, підвищення професійного іміджу, регулярне безкоштовне підвищення кваліфікації, гнучкий графік роботи, постійне джерело доходу.

2

При обговоренні питань круглого столу Клішина С. внесла пропозиції щодо спрощення процедури конкурсного відбору адвокатів, впровадження при проходження конкурсу дистанційного курсу до системи БПД, питання якого містили б більше мотиваційних складників та ознайомлювали адвокатів із складовими аспектами роботи системи БВПД (стандарти якості, алгоритм дій при наданні БВПД, порядок оплати послуг тощо). «Процедура конкурсного відбору є, на мою думку, обов’язковою, як одна з складових забезпечення престижності роботи адвоката», – зазначила директор Регіонального центру.