назад

В Чернігівському міському центрі зайнятості говорили про нову функцію місцевих центрів щодо реєстрації громадських формувань

21071620 липня 2016 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко взяв участь у семінарі для осіб, які перебувають на обліку в Чернігівському міському центрі зайнятості.

Крім основної теми “Надання вторинної правової допомоги Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги” було висвітлено питання про нову функцію місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо реєстрації громадських організацій. Присутніх було ознайомлено з роботою системи безоплатної правової допомоги, поінформовано про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має на неї право та хто її надає, пояснено як подаються та розглядаються звернення. Також слухачів поінформовано про те, що у Чернігівському місцевому центрі з надання БВПД працюватиме фронт-офіс, де прийматимуть та видаватимуть документи для державної реєстрації та внесення змін у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема, це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань.
Після виступу учасникам семінару були надані відповіді на запитання, а також роздані флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.
Постійна участь працівників Чернігівського місцевого центру з надання БВПД в семінарах для осіб, які перебувають на обліку в Чернігівському міському центрі зайнятості, обумовлена виконанням умов раніше укладеного Меморандуму про співпрацю.