назад

Про оподаткування нерухомості говорили в Путивльському районному центрі зайнятості

Sum 171115 0114 листопада в Путивльському районному центрі зайнятості було проведено круглий стіл  на тему «Податок на нерухомість», в ході якого заступник начальника Путивльського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Удод Наталія розповіла про податки на нерухомість передбачені чинним законодавством України.

«Податок на житлові приміщення сплачують фізичні та юридичні особи. База оподаткування — це загальна площа об’єктів житлової нерухомості, що перебуває у власності особи. Ставки оподаткування житлового приміщення встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад. Пільги зі сплати податку на нерухомість: база оподаткування зменшується: а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів; б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів; в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. метрів. Для пенсіонерів пільгових знижок по даному виду податків не передбачено, так як пільги поширюються не на суб’єктів оподаткування а на об’єкти оподаткування. Але Законом встановлено, що відповідна сільська (селищна), міська рада може визначати додатково пільги для окремих категорій населення, про що потрібно дізнаватися в податковому органі. Податок сплачується за кожний квадратний метр житлової площі понад 60 м2 для квартир та 120 м2 для житлових будинків», -наголосила Удод Наталія.

Разом з тим фахівець бюро згадала про загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО», який покликаний підвищити рівень знань громадян України щодо своїх прав у різних сферах життя.

Наприкінці заходу присутні отримали інформаційні матеріали у вигляді буклетів, щодо БППД,БВПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Відділ «Путивльське бюро правової допомоги»  Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги

 

Адреса: м. Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд.46, телефони: (05442) 5-48-44.