назад

Про оптимізацію надання правової допомоги говорили у Харкові

viber image

27 жовтня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий з робочим візитом відвідав місто Харків, де ознайомився з організацією роботи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях.      Під час зустрічі очільники Регіональних центрів ділилися позитивними напрацюваннями щодо надання безоплатної правової допомоги, обговорили перспективи розвитку ключових напрямів роботи та пошук нових, інноваційних форм у роботі.

Під час спілкування з колегою, директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолієм Бородавкою, сторони обговорили питання щодо надання якісної правової допомоги у регіонах, роботу щодо посилення правової спроможності територіальних громад, проведення правопросвітництва з різними цільовими групами, реалізацію в областях Загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!». У ході робочої зустрічі директори Регіональних центрів  обмінялися досвідом роботи в областях, яка проводиться у напрямі , розширення мережі безоплатної правової допомоги шляхом створення мобільних та дистанційних точок доступу до правової допомоги на базі органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, закладів культури, роботу щодо підвищення рівня правової освіти жителів областей шляхом здійснення виступів у ЗМІ, яким чином проводиться ця робота у кожному регіонах.

          «При здійсненні виступів у засобах масової інформації ми ставимо собі основне завдання – підвищити рівень правової культури, правової свідомості та обізнаності громадян шляхом інформування їх про права, механізми реалізації та захисту у повсякденному житті.» – повідомив Олександр Черчатий.22780506 1480446765343915 3323560944592251890 n

Під час спілкування директори Регіональних центрів обговорили питання стосовно правового захисту такої категорії осіб, як внутрішньо переміщені особи.

«Враховуючи те, що Полтавщина є третьою за кількістю переселенців – їх зареєстровано близько 30 тис. осіб – питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб залишається досить актуальним для області. Завдяки налагодженій співпраці органів влади та неурядових організацій, об`єднанню зусиль громад Полтавщини вдається надавати комплексну допомогу цій цільовій групі», – відзначив Олександр Черчатий.22780469 1480446678677257 5675646750305395346 n

         Зустріч пройшла у дружній та теплій атмосфері спілкування, під час якої сторони не лише обговорили пріоритетні напрями у роботі, а й поділилися позитивними напрацюваннями у напрямі забезпечення громадян якісною правовою допомогою.

«Заходи подібного формату є дуже важливим способом не лише спілкування, обміну досвіду, а й дають можливість завдяки обговоренню напрямів роботи, знайти нові та прогресивні форми діяльності задля того, щоб громадяни отримували якісну правову допомогу у зручному для них режимі та могли реалізувати своє право на правову допомогу у повній мірі» – зазначив Анатолій Бородавка по завершенні зустрічі.

         Під час відвідин міста Харкова директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області мав можливість ознайомитися із станом матеріально-технічного забезпечення Регіонального центру, роботою Регіонального центру щодо організації надання безоплатної правової допомоги, механізмом надання безоплатної первинної правової допомоги Харківськими місцевими центрами з надання БВПД. У ході зустрічі з колективом Регіонального центру Олександр Черчатий обговорив питання співпраці Регіональних центрів у напрямі оптимізації надання безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.