назад

Про «Основоположні права людини» розповідали школярам Ямпільщини

ShM 171206 01З метою підвищення правової свідомості дітей в рамках Всеукраїнського тижня права 6 грудняначальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський завітав до Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 та провів інформаційно-тематичний захід на тему: «Основоположні права людини».

У заході взяли участь учні 11 класів. На початку заняття Володимир Лящевський поінформував присутніх про систему безоплатної правової допомоги та послуги, які можна отримати звернувшись до бюро правової допомоги.Впродовж заходу учасники мали змогу: поглибити знання у сфері прав людини, стандартів прав людинидізнатися про проблемні питання та стратегічні напрямки в роботі,  взяти участь у неформальному спілкуванні.

«Основні права людини — гарантована законом міра свободи (можливості) особи, яка відповідно до досягнутого рівня еволюції людства в змозі забезпечити її існування і розвиток та закріплена у вигляді міжнародного стандарту як загальна і рівна для усіх людей. Положення про права людини, що містяться у статтях Статуту ООН (1945), стали основою становлення нового інституту права — міжнародного захисту прав людини і основних свобод. 10 грудня 1948 р. Генеральна Асамблея ООН затвердила Загальну декларацію прав людини, яка проголосила центральний пункт концепції прав людини — визнання людської гідності кожної особи. З 1948 р. 10 грудня відзначається в усьому світі як День прав людини.Права людини набули цінності, яка належить усьому міжнародному співтовариству, і отримали обґрунтування в міжнародному праві як правовий стандарт, до якого повинні прагнути всі народи і держави. З моменту визнання цих прав кожна людина набувала певного правового статусу відповідно до міжнародного гуманітарного і, разом із ним, національного права»,-  повідомив начальник бюро Володимир Лящевський.

Наприкінці заходу учнів було проінформовано про загальнонаціональний право просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги.

 

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до «Ямпільського бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,1, тел.: 05456-2-20-50.