назад
06.12.17

Іноземним студентам на лекціях розповідали про безоплатну правову допомогу

06 12 2017 1

06 грудня 2017 року, у рамках Всеукраїнського тижня права фахівці Регіонального центру провели дві лекції про безоплатну правову допомогу для іноземних студентів Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова.

Для слухачів 6 курсу лікувального факультету лекції читали заступник начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Божнюк та головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Яна Килівник.

Лекції про безоплатну правову допомогу проводяться з метою підтримки іноземних студентів, сприяння їх адаптації та комфортному проживанню у Вінницькій області. «Навчаючись в Україні, іноземні студенти користуються тими самими правами і свободами, несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України. Мають право, гарантоване Конституцією України, на безоплатну правову допомогу, яка з 2013 року забезпечується центрами безоплатної правової допомоги» – зазначила Дар’я Божнюк. Далі мова йшла про діяльність Регіонального, місцевого центру та бюро правової допомоги у Вінницькій області.

06 12 2017 2Яна Килівник звертала увагу студентів на реальні приклади та випадки успішного надання БВПД. Роз’яснила студентам порядок адміністративного та кримінального затримання і що їм робити у таких випадках.

06 12 2017 3

По закінченню лекцій студентам роздавалися буклети про порядок отримання безоплатної правової допомоги на англійській та арабській мовах.

06 12 2017 4

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106