назад

В Біляївському бюро правової допомоги відбулася зустріч з адвокатами, які бажають долучитися до системи безоплатної правової допомоги

advokati bilyayivka04 грудня 2017 року начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Олександр Мхітарян провів зустріч у Біляївському бюро правової допомоги з адвокатами, що бажають долучитися до системи безоплатної правової допомоги.

 

Так, під час зустрічі було висвітлено порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги та порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Найбільш цікавим виявилося питання, щодо етапів конкурсного відбору. Так,  Олександр Мхітарян розповів, що конкурс включає в себе три етапи:

1) Реєстрація на веб-сторінці  http://contest.legalaid.gov.ua з 18 листопада до 17 грудня 2017 року включно, під час якої потрібно заповнити онлайн анкету та біографічну довідку; зазначити адресу електронної пошти для отримання інформації у зв’язку з конкурсом та регіон, у якому адвокат проходитиме індивідуальну співбесіду з конкурсною комісією; завантажити посвідчені (підписані) адвокатом скановані копії заяви, усіх заповнених сторінок паспорта (чи іншого документа, що посвідчує особу), свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю та мотиваційного листа (у довільній формі обсягом до 500 слів).

2) Проходження дистанційного навчального курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».  Пройти таке навчання потрібно впродовж 19 – 25 грудня 2017 року включно. Після проходження навчання складаються перевірочні тестові завдання, що оцінюються автоматично (адреса веб-сторінки дистанційного курсу, логін та пароль будуть зазначені в електронному повідомленні Координаційного центру з надання правової допомоги).

3) Пройти індивідуальну співбесіду з конкурсною комісією. Індивідуальні співбесіди будуть проводитися впродовж 9 – 12 січня 2018 року (конкретні дата, час і місце проведення будуть повідомлені кожному адвокатові додатково). Під час індивідуальної співбесіди адвокати оцінюватимуться за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

За більш детальною інформацією щодо порядку проведення конкурсу Ви можете звернутися до Біляївського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Біляївка, вул. Кіпенка, 6. Телефон: (04852) 2-12-22.