назад

Про освіту без корупції розповіли майбутнім абітурієнтам у Карлівській ЗОШ № 4

24.04.2018 zaxid 4 skola 2

24 квітня 2018 року у рамках співробітництва з Карлівською районною філією Полтавського обласного центру зайнятості, на виконання Всеукраїнського просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» начальник відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Ночовний взяв участь у профорієнтаційному заході під назвою «Веселка робітничих професій», що відбувся у Карлівській ЗОШ № 4.

На зустріч з представниками навчальних закладів та державних установ, завітали учні старших класів шкіл міста та району. Майбутні абітурієнти не лише отримали інформацію про переваги обраної професії, особливості навчального та виховного процесу освітніх установ, реалізацію отриманих професійних навичок, а також дізналися, як захистити своє право на освіту без корупції.

Начальник Карлівського бюро правової допомоги розповів, що право на освіту є невід’ємним і гарантується Конституцією України. Це право дає можливість людині на здобуття такого обсягу знань, культурних навичок, професійної орієнтації, який необхідний для нормальної життєдіяльності в умовах сучасного світу.24.04.2018 zaxid 4 skola 1

«Корупція в освіті небезпечна не лише тому, що перешкоджає реалізації права людини, а і тому що наслідки можуть бути відчутними у майбутньому, коли від дій некваліфікованих фахівців, що отримали знання у корупційний спосіб страждають інші люди», – зазначив Юрій Ночовний.

Саме тому, одним із напрямків реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», що започаткувало Міністерство юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги є інформування учня чи студента про те, що треба знати і як треба діяти у ситуації, коли вимагають хабара за іспит чи навчання, щоб гуртом подолати це ганебне явище. «Сучасне, розвинуте суспільство це суспільство без корупції», – підсумував Юрій Ночовний.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Карлівському бюро правової допомоги: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54а з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (05346)26 3 10.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи  бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером  системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).