назад

Про соціальні гарантії в Україні розповіли безробітним Чутівщини

24042018 Seminar CZ

24 квітня 2018 року в Чутівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості головним спеціалістом Чутівського бюро правової допомоги Наталія Діптан спільно з провідним фахівцем з профорієнтації ЧРФ ПОЦЗ Юлією Шейко та головним спеціалістом УСЗН Чутівської РДА Володимиром Крицьким провели семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні та осіб, які шукають роботу на тему: «Соціальні гарантії в Україні ». В ході семінару увагу присутніх було звернено на особливості реалізації соціальних гарантій деяких категорій населення, зокрема пенсіонерів та інвалідів.

      Головний спеціаліст Чутівського бюро правової допомоги Наталія Діптан акцентувала увагу на змінах в соціальному законодавстві, зокрема – в пенсійному забезпеченні соціально вразливих верств населення: «Дійсно на практиці в багатьох людей виникають численні питання по призначенню та перерахунку пенсії окремим категоріям відповідно до законодавчих змін. У разі необхідності кожен громадянин, хто цього потребує, отримає необхідну правову допомогу, роз’яснення норм законодавства в цій частині та допомогу в складанні звернень до компетентних органів».

     Окремо піднімалося питання призначення субсидій на оплату ЖКП на неопалювальний період 2018 року та монетизації залишків невикористаних субсидій за підсумками опалювального періоду 2017-2018 років. Звернено увагу на питанні створення та функціонування реєстру отримувачів субсидій. Аудиторію зацікавило питання призначення субсидії на оплату ЖКП у разі наявності незначної заборгованості, про що було надано відповідне нормативне роз’яснення.

        Головний спеціаліст Управління соціального захисту населення Чутівської районної державної адміністрації Володимир Крицький, детально надав інформацію щодо процедури призначення/перепризначення субсидії на оплату ЖКП та звернув увагу на важливі питання, які беруться до уваги при прийнятті відповідного рішення.

       До відома присутніх виступаючі надали інформацію щодо практичної дії загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!», визначалося його значення для реалізації прав громадян. Крім того, в рамках даного проекту   було надано детальну інформацію про процедуру захисту порушених соціальних прав громадян у судовому порядку. По закінченню заходу усі бажаючі мали змогу поставити питання по розглядуваній темі.

       Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Чутівському бюро правової допомогиза адресою: смт. Чутове, вул. Набережна,15.

       Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.