назад

Про первинну та вторинну правову допомогу у районному центрі зайнятості Білопілля

SUM 06122016 bilopillya 2З 5 по 9 грудня нинішнього року в Україні проходить «Всеукраїнський тиждень права», мета якого – підвищити рівень правової культури населення, поінформувати громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.  В рамках цього тижня працівники відділу «Білопільського бюро правової допомоги» 6 грудня побували в районному центрі зайнятості, де поспілкувалися з тими, хто стоїть  на обліку.

 

Зареєстровані безробітні дізналися про свої права. Це безоплатне одержання від територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, послуг з пошуку підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, в тому числі на громадські та інші роботи тимчасового характеру; матеріальне забезпечення на випадок безробіття, збереження права на виплату допомоги по безробіттю на період участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, оскарження, у тому числі до суду, дій або бездіяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, їх посадових осіб, що призвели до порушення прав щодо зайнятості особи,тощо.

 

SUM 06122016 bilopillya 1Ярослав ПОЛКОВНИЧЕНКО, начальник відділу «Білопільського бюро правової допомоги» надав консультації з тих питань, які цікавили  зареєстрованих безробітніх. Він також розповів про  завдання бюро правової допомоги, яке має на меті посилення правової спроможності територіальних громад і створення для людей реальних можливостей реалізувати свої права безпосередньо там, де вони живуть. Присутні дізналися, що таке  безоплатна правова допомога  та як її отримати. Кожному були вручені буклети, в  яких  розповідалося про первинну та вторинну правову допомогу.