назад

Про підтримку сімей загиблих і постраждалих учасників бойових дій обговорювалось на Рогатинщині

128 листопада 2017 року начальник відділу «Рогатинське бюро правової допомоги» Калуського міського центру з надання безоплатної правової допомоги Петро Микитчин взяв участь у нараді щодо виконання районної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення.

З метою забезпечення всіх видів правових послуг, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» заступник голови Рогатинської районної державної адміністрації Оксана Канюк провела нараду щодо виконання районної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих учасників бойових дій та інших громадян. Під час наради розглядалися питання лікування учасників АТО та їхніх дітей, забезпечення безкоштовного харчування для дітей учасників АТО, а також земельні питання.

Начальник відділу «Рогатинське бюро правової допомоги» Калуського міського центру з надання БВПД Петро Микитчин розповів присутнім про перелік пільг, визначених законодавством для вказаної категорії осіб та повідомив контактні дані, за якими вони можуть звертатися для отримання безоплатної правової допомоги. Крім цього він нагадав присутнім про те, що ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» є суб᾽єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу незалежно від їхнього доходу та запропонував у разі наявності потреби у правовій допомозі звертатися до Рогатинського бюро правової допомоги.

На заході були присутні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, представники районної ради, районного військомату, громадських організацій, організації «Воїни АТО Рогатинщини».

Крім цього, всіх учасників наради було проінформовано про запуск загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО»» та його основну мету – формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян про їхні права та надання механізмів щодо їх захисту.


{gallery}pictures/2017.11.29_Рогатинське_бюро{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)