назад

Про підвищення ефективності управлінської діяльності і не тільки розповіли в Школі лідерів громад у м. Києві

FB IMG 1501312712338Упродовж чотирьох днів – з 27 по 30 липня 2017 р. – у Києві проходила Школа лідерів громад. Шляхом конкурсного відбору на навчання було запрошено найбільш активних представників громадянського суспільства з різних куточків України. Учасником школи став і Владислав Колесников, керівник Слобожанського бюро правової допомоги.

Організатори проекту, вітаючи учасників Школи, підкреслили надзвичайну важливість цінностей у формуванні лідера. Світлана Матвієнко, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив, наголосила, що «критичне мислення, читання та постійний саморозвиток допоможуть бути готовими до майбутніх змін». Про те, що права людини є змістовною складовою філософії права, а правозахист є інструментом, котрим може і має володіти кожен і це не залежить від юридичної освіти розповіла учасникам Школи лідерів громад правозахисниця, адвокат, медійниця і письменниця Лариса Денисенко.

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я разом із радником Юрієм Джигуром у рамках дискусійної платформи розповіли про зміни у системі охорони здоров’я в Україні, якими поступово, але впевнено реорганізується стара модель функціонування медичних закладів. Про правову спроможність територіальних громад, технології її посилення, відповідальне громадянство та його види розповів Андрій Вишневський, директор Координаційного центру з надання правової допомоги у 2012-2017 роках, учасник української школи політичних студій.

Протягом чотирьох днів навчання у Школі її  учасники ознайомились з поняттями самопізнання, мислення по суті, правильною аргументацією та компонентами критичного мислення. Поспілкувались з «Агентами змін», які запроваджують нестандартні інновації – такі як міська навігація, зручні транспортні схеми, нестандартні зупинки громадського транспорту. А також займаються дослідженням впливу дизайну міського середовища на якість життя мешканців великих міст та формування міської культури. Дізналися про концепції розвитку міст, сценарії розвитку територій та успішне залучення інвестицій, а ще прослухали цікаві доповіді про успішний досвід об’єднання громад.

Цікавим для учасників Школи лідерів виявилося практичне завдання, у ході якого вони поділилися на команди-громади та колективно розробляли стратегію розвитку міста: продумували, як використати його сильні сторони, як залучити інвестиції, як об’єднати громаду міста. А наприкінці презентували напрацьовані проекти. У дієвості таких зібрань учасники Школи лідерів громад мали можливість переконатись самі, отримавши теоретичну проблему певної громади та спробувавши віднайти конкретні шляхи її вирішення шляхом застосування командного підходу.

Слід зазначити, що навчання такого роду є надзвичайно важливими для формування у молодих керівників лідерських якостей. “Якби стиль керівництва у всіх управлінських системах вдалося підняти до рівня тих, де він реалізується в своїх найрезультативніших формах, це призвело б до помітного підвищення ефективності управлінської діяльності, а вслід за цим і всього процесу управління,” – упевниний керівник Слобожанського бюро правової допомоги та активний учасник Школи лідерства Владислав Колесников.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/08/3{/gallery}