назад

Про початок роботи міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ поінформовано представників Тячівської ОТГ

 1    У п’ятницю, 12 травня, відбувся прес-тур на тему «Соціальний розвиток населених пунктів Тячівської міської об’єднаної територіальної громади», організований Закарпатським Регіональним відділенням Асоціації міст України. У заході взяли участь представники регіонального відділення, провідних ЗМІ краю та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області.

    Учасники відвідали села Руське Поле, Тячівка та Лази, де оглянули об’єкти соціально-культурної сфери: відремонтовані дитячі садочки, школи, прокладені дороги, заасфальтовані сільські вулиці, нове вуличне освітлення, сучасні дитячі та спортивні майданчики – усе, що вдалося зробити в громаді з часу створення ОТГ. Словом, мали можливість переконатися в очевидних перевагах створення об’єднаних територіальних громад та дізнатися про особливості господарювання та розподілу спільних коштів на потреби кожного учасника ОГТ в нових умовах.

 6 8

    У рамках прес-туру начальник відділу комунікації Регіонального центру з надання БВПД Оксана Дудаш поінформувала старост сільських комітетів Руського Поля, Тячівки та Лазів, а також голову Тячівської об’єднаної територіальної громади Івана Ковача про діяльність системи безоплатної правової допомоги на Закарпатті та початок роботи п’яти міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ, які стануть майданчиком для спілкування та мережування між людьми, об’єднаними спільними ідеями у сфері права та правосуддя, з можливістю їх швидкого поширення та впровадження в життя на рівні територіальних громад, експертного супроводження та ІТ-підтримки. Фахівець зазначила, що незабаром на Закарпатті відбудеться місія представників Львівської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи з вивчення потреб та ресурсів.
   Представники Тячівської ОТГ говорили про важливість взаємодії між ОТГ та структурними підрозділами системи БПД у розробленні, прийнятті та реалізації місцевих програм надання безоплатної правової допомоги. Результатом зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю та координування дій у сфері надання безоплатної правової підтримки місцевим мешканцям та територіальній громаді.
    Довідково. Згідно середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року та плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік, акцент поставлено на переорієнтацію всієї системи надання правової допомоги індивідуально кожному клієнтові на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад. Це передбачено через створення інфраструктури у кожному регіоні, яка відповідатиме на конкретні реальні потреби громад. Тому співпраця усіх державних та неурядових організацій на місцевому рівні та залучення до цього процесу органів місцевого самоврядування є дуже важливою.