назад

Визнання дій органу влади неправомірними щодо призначення громадянину пенсії за віком

        Громадянин Л, за рекомендацією органу державної влади, звернувся до Краматорського місцевого  центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з проханням надати йому правову  допомогу, що передбачає складання процесуальних документів та представлення його інтересів в  Краматорському міському суді Донецької області для оскарження дій Управління пенсійного Фонду України  (далі – відповідач) у частині відмови призначення йому пенсії за нормами п.а ст. 13 Закону України “Про    пенсійне забезпечення”. 

Чоловік є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, оскільки відноситься до осіб, які перебувають під юрисдикцією України, та взят на облік, як внутрішньо переміщена особа.

Для здійснення представництва інтересів Л центром призначено адвоката Дар`ю Олександрівну Лісову, яка у цій адміністративній справі діяла на підставі доручення № 0501-0270978-01 від 02 лютого 2017 року. Під час конфеденційного побачення з клієнтом представник надала йому правову консультацію та визначила правову позицію у справі. Після цієї зустрічі, на підтримку позовних вимог чоловіка, адвокатом було складено адміністративний позов про визнання дії відповідача протиправними, зобов`язання його призначити пенсію за віком на пільгових умовах згідно чинного законодавства України.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом грна Л, Краматорським міським судом Донецької  було винесено постанову від 24 березня 2017 року, якою задовільнив адміністративний позов частково, визначивши дії Управління пенсійного Фонду України неправомірними та зобов`язавши відповідача призначити Л пенсію за віком на пільгових умовах з дня звернення за пенсією, а саме з 17 січня 2017 року.

У разі виникнення питань Ви можете звернутися до найближчого центру з наданнябезоплатної вторинної правової допомоги:

  Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Краматорськ, вул. Академічна, 20; тел.: 099-266-91-62, (06264)-663-41


  Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомогим. Маріуполь, пр. Нахімова, 82; тел.: 050-951-28-81