назад

Про порядок стягнення аліментів інформували засуджених на Середино-Будщині

ShM 180403 013 квітня з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги та поширення правової обізнаності громадян, реалізовуючи заплановані заходи правопросвітницького проекту «Я Маю Право!», головним спеціалістом Середино-Будського бюро правової допомоги Ольгою Мішковою проведено семінар на тему: “Новий порядок стягнення аліментів”

у Середино-Будському районному секторі з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України серед осіб, що перебувають у них на обліку (засудженні до покарання без позбавлення волі).

Під час заходу до відома присутніх доведено, які види доходів будуть прийматися до уваги при розрахунку аліментних стягнень. Роз’яснено перелік причин, що враховуються судом при визначенні розміру аліментів, а саме: наявність у платника аліментів рухомого і нерухомого майна, грошових коштів, дорогі покупки платника (вартість яких перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму), якщо вони не відповідають офіційним доходам людини. Тобто, якщо при вирішенні судом спору про стягнення аліментів позивач зможе довести й документально підтвердити значні витрати колишнього чоловіка (жінки), це буде служити підставою для збільшення суми, належної дитині.

«Тепер аліменти є власністю дитини, а той член сім’ї, на якого вони виплачуються, може розпоряджатися грошовими коштами виключно в інтересах дитини. При цьому, неповнолітня дитина може самостійно отримувати і розпоряджатися коштами, що нараховуються, з урахуванням ЦК України обмежень»,- зазначила фахівець бюро Ольга Мішкова.

Наприкінці зустрічі учасники отримали інформаційні буклети.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.