назад

Семінар для працівників Департаменту соцзахисту провела команда БПД та юстиції

soczah 2    У вівторок, 3 квітня фахівці Регіонального центру з надання БВПД, Ужгородського місцевого центру та ГТУЮ провели семінар для працівників департаменту соціального захисту населення Закарпатської обласної державної адміністрації з актуальних питань загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та надання безоплатної правової допомоги.

    Зустріч відбулася у рамках Меморандуму про співпрацю між трьома структурами – Регіональним центром з надання БВПД у Закарпатській області, ГТУЮ та Департаментом соціального захисту населення Закарпатської ОДА.
    Упродовж заходу присутніх поінформували про План заходів на 2018 рік щодо реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» та ознайомили учасників семінару з розробленими в рамках проекту буклетами щодо вирішення спорів, захисту майнових прав, призначення субсидій, оформлення договорів оренди землі, а також інформаційним друкованим виданням Міністерстваюстиції України «Юстиція відкрита для людей».

soc 2
    Учасники семінару довідались про зміни до чинного законодавства стосовно порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, реєстрацію народження, пілотні проекти Мін’юсту: видача свідоцтва про народження дитини у пологовому будинку, шлюб за добу, оформлення апостилю та інші.
    Начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД Оксана Дудаш поінформувала учасників заходу про те, як скористатися правом на безоплатну правову допомогу, категорії осіб, які мають право на захист інтересів за рахунок держави тощо.
  Насамкінець представники БПД, юстиції та департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації окреслили спільні шляхи співпраці з метою розширення доступу соціально вразливих категорій громадян до безоплатної правової допомоги та реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

soc 1