назад

Визнання права на приватизацію та зобов’язання вчинити певні дії

111Мешканець смт Михайлівка звернувся до Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  з питанням по справі щодо поліпшення житлових умов.

       Місцевим центром було прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги  громадянину та дорученням № ММЦ-13 від 04.01.2017 року призначено адвоката Вадима Нестеренка.

       Адвокат в інтересах заявника підготував та подав до суду цивільний позов.

      В ході судового розгляду встановлено, що  11 лютого 2015 року на підставі ордеру виданого за рішенням виконавчого комітету Михайлівської селищної ради Запорізької області від 29 січня 2015 року № 7, для покращення житлових умов він поселилися та був зареєстрований в однокімнатній квартирі, яка розташована в смт Михайлівка, де проживає до теперішнього часу. Позивачем зазначається, що раніше він вже приймав участь у приватизації двокімнатної квартири, яка також розташована в смт. Михайлівка, за результатами якої за ним залишився невикористаний житловий чек на суму 0,24 грн. З метою приватизації квартири у якій він мешкає наразі, в січні 2017 року позивачем до Михайлівською селищної ради Запорізької області разом із визначеним переліком документів була подана заява про передачу у приватну власність вищевказаної житлового приміщення. В задоволенні листом від 08 лютого 2017 року № М-1 чоловікові було відмовлено з підстав попередньої участі у приватизації двокімнатної квартири. Крім того, зазначено про неможливість забезпечення його потреби у доприватизації житла у звязку із відсутністю вільних житлових приміщень.

       Так як за ним залишився невикористаний житловий чек на суму 0,24 грн., житлова квартира перебуває у комунальній власності і не включена до переліку службових, позивач зазначає, що має право на приватизацію отриманої однокімнатної квартири безоплатно в межах невикористаного залишку норми безоплатної приватизації і за відповідну плату щодо частки займаного житла, яка перевищує норму безоплатної приватизації.

       Розглянувши  позовну заяву, дослідивши матеріали справи, Михайлівський районний суд Запорізької області вирішив позовну заяву задовольнити в повному обсязі.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, буд. 99, тел. (096) 523-98-55, ел.адреса: melitopol.zaporizhya@legalaid.gov.ua