назад
07.12.17

Про посилення правової спроможності громад говорили із бібліотекарями Конотопського району

KoM 171207 216 грудня на базі Конотопської районної бібліотеки відбувся правопросвітницький захід на тему: «Правові спроможності громад Конотопщини через проведення правопросвітницьких заходів».

В ньому взяли участь сільські та селищні бібліотекарі Конотопського району, працівники Конотопської районної бібліотеки. Представники Конотопського місцевого центру Валентина ВОЛІК та Оксана КОЗІНА надали необхідну інформацію присутнім та обговорили формати правопросвітницької роботи  в громадах району.

KoM 171207 22

KoM 171207 23

В українському контексті посилення правової спроможності (Legal Empowerment) зараз надзвичайно на часі. Перш за все, тому, що воно може відігравати дуже важливу трансформаційну роль в умовах, коли саме ця трансформація по суті є умовою виживання і розвитку для нашого суспільства. На практиці – це про розуміння своїх прав усіма громадянами. Посилення правових можливостей, знання і практичне використання знань, убезпеченість кожного як громадянина щодо його прав – дає можливість відчути громадянську гідність. Збільшення правової спроможності громади, яка знає і готова захищати свої права, може бути одним з дієвих способів протидії недоброчесній поведінці та корупції. Небайдужість громадськості та публічний контроль за діяльністю органів влади, суттєво сприяють прозорості й підзвітності та зменшують можливості для корупції. Використання альтернативних і в той же час ефективних механізмів вирішення питань є важливим чинником впливу на ті корупційні традиції, які існують у суспільстві, а особливо в сільській місцевості.

KoM 171207 24

KoM 171207 25

У процесі спілкування було обговорено алгоритм дій з планування та проведення спільної  правопросвітницької роботи у громадах з вирішення питань захисту прав їх мешканців, в тому числі, було надано методику проведення заходів з використанням відеороликів на правову тематику.

Всі учасники заходу отримали інформаційні матеріали з контактами місцевого центру для розповсюдження серед  представників місцевих громад.

Довідково:

Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липоводолинський та Недригайлівський райони Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103.