назад

Про права дітей та відновне правосуддя для неповнолітніх говорили в ефірі радіо «НикВести»

{module 13.05_Radio}В рамках передачі «Захист human rights» директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталія Гнатуша разом з ведучою – регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Світланою Одінцовою обговорювали можливості системи безоплатної правової допомоги у сфері захисту прав дітей та реалізацію пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» на Миколаївщині.

Зазначимо, що Миколаївська область увійшла до переліку 6 областей, на території яких запроваджено пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

2

Проект ґрунтується на відновних підходах у кримінальних провадженнях про злочини невеликої та середньої тяжкості, вчинені неповнолітніми, і включає в себе скоординовану організацію ефективної комунікації між такими неповнолітніми і потерпілими від вчинених ними злочинів з метою забезпечення відшкодування заподіяної шкоди, максимально раннього виведення неповнолітніх правопорушників із кримінального процесу з обов’язковим вжиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання вчиненню повторних злочинів.

Учасниками реалізації даної Програми виступають органи прокуратури, регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, органи з питань пробації та організації, діяльність яких спрямована на розвиток особистості та ресоціалізацію неповнолітніх.

Прослухати запис передачі можна за посиланням: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1G8dtodAzyHYhuWRKK8ki7ygBjMTC4AoC

Додатково зазначимо, що з метою захисту Ваших прав цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.