назад

Про правовий захист учасників бойових дій говорили в Івано-Франківську

1На базі Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 10 травня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук взяв участь в зустрічі із учасниками бойових дій та інвалідами війни, які потребують правової допомоги для вирішення питань щодо порушення їхніх прав на пільги, які  передбачені законодавством.

2

Зустріч фахівців системи БПД відбулася за участі представника Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Івано-Франківській області Володимира Веркальця.

«Система безоплатної правової допомоги вносить вагомий внесок у сферу захисту прав та інтересів учасників бойових дій», – зазначив заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук.

Представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Івано-Франківській області Володимир Веркалець розповів про діяльність установи, яку він представляє на території Івано-Франківської області, та про питання з якими до нього звертаються ветерани війни. Крім того, він наголосив на необхідності регулярного проведення правопросвітницьких заходів для даної категорії громадян з метою підвищення їхньої правової обізнаності.

3

Фахівці Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілія Вінтонишин і Тарас Красніков повідомили учасникам зустрічі про основні завдання діяльності системи безоплатної правової допомоги, можливості отримання ними безоплатних послуг юриста та про наявну успішну практику судового захисту прав й інтересів ветеранів війни.

4

Присутні активно ставили запитання, зокрема щодо наявності пільг на оподаткування підприємницької діяльності, безкоштовного забезпечення ліками, одноразової грошової допомоги при втраті працездатності, зміни умов кредитного договору.

5


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)