назад

Про права дитини, насильство та шляхи його попередження

55-1З нагоди Всеукраїнського тижня права та в рамках акції «16 днів проти насильства» начальником Кіцманського бюро правової допомоги Анжелою Олексюк проведено зустріч-бесіду з учнями Шишківської та Южинецької школи на тему: «Права дитини. Насильство та шляхи його попередження».

Під час зустрічі зі школярами йшлося про права та обов`язки дітей у сім`ї та суспільстві, про норми поведінки. Фахівець безоплатної правової допомоги пояснила, що будь-яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідуються законом. «Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність», – пояснила Анжела Олексюк.

Такі уроки-бесіди направлені на попередження насильства у сім’ї, зокрема на підвищення рівня правової культури дітей і поширення знань про права і свободи громадянина.

По завершенню усім присутнім було надано інформаційні матеріали з контактами бюро та буклети на правову тематику.

Захід було проведено спільно з працівниками служби у справах дітей Кіцманської районної державної адміністрації, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кіцманської районної державної адміністрації та Кіцманського районного сектору з питань пробації Центрально – Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Кіцманського бюро правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).