назад
06.12.17

«Світ без насильства» – у Козятині об’єднали зусилля суб’єктів соціальної роботи

05 11 2017 1

05 грудня 2017 року, з метою привернення уваги до актуальних для суспільства проблем протидії торгівлі людьми, порушення прав людини та подолання насильства був організований інформаційно-просвітницький захід «Світ без насильства» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Фахівці Козятинського місцевого центру мали змогу ознайомити умовно засуджених осіб з їх правами та порядком отримання безоплатної правової допомоги.

Усім відомо, що найвищою цінністю держави є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпека. Період кампанії «16 днів проти насильства» охоплює Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок (25 листопада), Всесвітній день боротьби зі СНІДом (1 грудня), Міжнародний день боротьби з рабством (2 грудня), Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями (3 грудня), Міжнародний день волонтера (5 грудня), Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі (6 грудня), Міжнародний день боротьби з корупцією (9 грудня), Міжнародний день прав людини (10 грудня).

Інформаційна зустріч була ініційована Козятинським міськрайонним відділом з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. Вона об’єднала зусилля суб’єктів соціальної роботи для інформування умовно засуджених з питання попередження насильства, дотримання прав людини, протидії торгівлі людьми та профілактики СНІДу та ВІЛ.

В актовій залі Козятинського відділення поліції начальник відділу у справах сім’ї та молоді Козятинської міської ради Людмила Кудимець розповіла про причини виникнення насильства, шляхи його подолання та громадські організації, які надають послуги постраждалим. Також, Людмила Кудимець поінформувала про заходи з протидії торгівлі людьми, ризики працевлаштування за кордоном та попередження сучасного рабства.

З інформаційним повідомленням про Козятинський місцевий центр, про послуги, які він надає, про те що гарантує держава умовно засудженим виступила начальник відділу право просвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Марина Кобернюк. Розповіла присутнім про забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів громадян та зазначила: «Жертві насилля є можливість звернутися за безоплатною правовою допомогою не лише в місцеві центри з надання БВПД чи бюро правової допомоги, але й до центрів медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім’ї, які забезпечують доступ до безоплатної правової допомоги, організовують надання юридичних консультацій потерпілим від насильства в сім’ї».

05 11 2017 2Про види насильства та правову відповідальність за скоєння таких правопорушень повідомив в.о. заступника начальника сектору привенції Козятинського відділення поліції Євгеній Трайдакало.

Цікавим та змістовним була розповідь про «міфи і факти» розповсюдження СНІДу та ВІЛу від голови ГО «Поклик серця» Руслана Гуменюка. Бажаючі задавали питання та отримували на них вичерпну відповідь.

Модератором зустрічі був начальник Козятинського міськрайонного відділу з питань пробації Сергій Фют.

На завершення, присутні отримали інформаційні буклети та телефонні номери, за якими вони зможуть звертатись за правовою допомогою в разі потреби.

Козятинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106