назад

Про права і проблеми переселенців говорили у Волочиську

IMG 3180     У Волочиську заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва і начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Ярусевич взяли участь у засіданні круглого столу “Підвищення обізнаності про права внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій області”.

     У четвер, 3 листопада, на базі Волочиського районного центру зайнятості відбувся круглий стіл на тему: “Підвищення обізнаності про права внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій області”. Організували захід Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та позаштатний радник Міністерства соціальної політики України з питань ВПО Олег Майданюк. Серед учасників засідання — голова Волочиської ОТГ Костянтин Черніченко, заступник голови Волочиської ОТГ Світлана Івченко, завідувач юридичного сектору управління Пенсійного фонду України у Волочиському районі Оксана Круглова, представник управління праці та соціального захисту населення Волочиської районної державної адміністрації Олена Курейко.

     У ході засідання говорили переважно про проблеми, з якими переселенці найчастіше приходять до представників місцевої влади. Як констатували учасники круглого столу, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам, необхідно об’єднувати зусилля і ресурси усіх інституцій. Крім того, слід посилити інформаційну кампанію про права цієї категорії громадян.

     Після обговорення представники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та позаштатний радник Міністерства соціальної політики України з питань ВПО відвідали Волочиський навчально-виховний комплекс у складі середньої загальноосвітньої школи І ступеня та гімназії, де зустрілися з колективом школи та директором закладу Володимиром Ревуцьким, а відтак провели бесіду зі старшокласниками про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

{gallery}img/novyny/2016/11_Lystopad/04_01{/gallery}