назад

Про право засуджених на безоплатну вторинну правову допомогу: консультація у Чортківській райдержадміністрації

21057242 1894829720839205 2006980964 o

Інтегратор Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Овсинська взяла участь у засіданні спостережної комісії при Чортківській районній державній адміністрації, основним завданням якої є організація роботи з умовно-засудженими та особами, звільненими з місць позбавлення волі.

Комісію очолив заступник голови райдержадміністрації Іван Віват, на засіданні були присутні також представники поліції Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області та соціальної сфери району.

Представниця місцевого центру проінформувала, що окрім соціально незахищених категорій громадян, яким центр надає безоплатну вторинну правову допомогу в адміністративних, цивільних справах та потерпілим і свідкам в кримінальних провадженнях, право на адвоката за рахунок держави, згідно зі ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають:

  • особи, до яких застосовано адміністративне затримання та адміністративний арешт;
  • особи, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими;
  • особи, стосовно яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою;
  • особи, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, а також особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.

Учасники заходу обговорили подальшу співпрацю з проведення спільних заходів серед молоді у навчальних закладах району з метою попередження вчинення ними правопорушень та злочинів, ознайомлення з видами адміністративної та кримінальної відповідальності та основними правами неповнолітніх при затриманні.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги, можуть звертатися до Чортківського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Чортків, вул. Ст. Бандери, 20; а також за телефоном: (03552) 2-09-50.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).