назад

Про протидію торгівлі людьми та насильству йшлося під час семінару в Ужгороді

emigr 4    В Ужгороді розпочався дводенний семінар на тему «Захист прав людини у контексті гендерно зумовленого насильства, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, та протидії торгівлі людьми”, організований Департаментом соцзахисту населення Закарпатської ОДА. 

    Учасники заходу – представники обласної ради, служби у справах дітей, відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ Національної поліції, відділу гендерної політики Міністерства соцполітики України, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Ужгородського місцевого центру, громадських організацій, радник Мінсоцполітики з питань ВПО у Закарпатській області та ін. – радилися, як запобігти випадкам торгівлі людьми, домашнього та гендерно зумовленого насильства на Закарпатті.

emigr 1
   Керівник Департаменту соцзахисту Михайло Петрішка у вступному слові зазначив, що проблема торгівлі людьми актуальна і для Закарпаття. І хоча в області немає масових випадків торгівлі людьми (цього року в області зафіксовано факт намагання продажу дитини із закарпатської родини в Києві та в Мукачеві), зважаючи на географічне розташування, такі ризики є можливими. Тож відповідні державні організації, правоохоронні структури разом із громадськістю повинні консолідувати зусилля для запобігання та своєчасного виявлення таких випадків.
    Про право на безоплатну правову допомогу осіб, які стали жертвами насильства, торгівлі людьми, дітей присутніх поінформували представники системи БПД. Фахівці також надали учасникам зустрічі інформаційні матеріали з контактними даними центрів правової допомоги.

emigr 2