назад

Про призначення субсидії та виділення допомоги на лікування розповів керівник Шумського бюро правової допомоги

15058552 1200413673337552 2071186173 n

Керівник Шумського бюро правової допомоги Віктор Липка разом із директором департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадимом Боярським провели особистий прийом громадян Шумського району в приміщенні управління соціального захисту населення Шумської райдержадміністрації.

Питання, які цікавили відвідувачів консультаційного пункту, здебільшого стосувалися соціального характеру, а саме: призначення субсидії, збільшення розміру субсидії, виділення допомоги на лікування. Найбільш актуальним було питання щодо виділення коштів для проходження курсу гемодіалізу в Кременецькій районній лікарні хворих на ниркову недостатність.

Віктор Липка роз’яснив одному із громадян, що медикаменти для хворих на ниркову недостатність виділяють на безоплатній основі, оскільки їх централізовано закупило Міністерство охорони здоров’я України. “Кошти для проходження курсу лікування, – повідомив очільник бюро, – найближчим часом обіцяють виділити із бюджету Шумської районної ради”.

15086967 1200413756670877 1325147633 n

Жителя села Залісці гр. В. цікавило питання призначення субсидії на 2017 рік, оскільки у 2016 році, під час лікування, йому встановили кульшовий суглоб вартістю 75 тисяч гривень.

Віктор Липка проінформував гр. В., що, відповідно до пункту 8 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів  від 21 жовтня 1995 р. N 848, для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з доходів, нарахованих особам, які досягли 14-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи, без урахування податку з доходів фізичних осіб.

Керівник бюро зазначив, що до сукупного доходу не враховуються, зокрема, вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, в тому числі протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків.

Звернутися до Шумського бюро правової допомоги можна за адресою: м. Шумськ, вул. Шевченка, 3 (ІІ поверх), тел.: (03558) 2-24-45.

В області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їх контакти можна переглянути тут:  

Тернопільський місцевий центр;

Кременецький місцевий центр;

Чортківський місцевий центр.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.