назад

«Протидія насильству». Правові зустрічі з підлітками запорізьких шкіл

3З 10 листопада 2016 року розпочалися спільні правопросвітницькі заходи Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в Запорізькій області.

Як з’ясувалося, тема протидії насильства дуже актуальна серед педагогів та учнів навчально-виховних закладів міста. Тому, об’єднавши зусилля з Громадською приймальнею Української Гельсінської спілки з прав людини в Запорізькій області, фахівці Першого запорізького МЦ    підготували серію інтерактивних правопросвітницьких семінарів за темою “Протидія насильству”. Для наочності та зручності сприйняття підлітками інформації під час занять задіяно мультимедійні покази соціальних відеороликів проти насилля, бліц-вікторини “Права та обов’язки підлітків”, сюжетні завдання з правових питань, на які необхідно було дати учням обґрунтовані відповіді.

7Наразі проведено інтерактивний тренінг «Життя без насильства» 10 листопада 2016 р. в Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті “Світанок” та 14 листопада з учнями сьомих та восьмих класів загальноосвітньої школи №109 м. Запоріжжя.1-

Після проведення правових занять, учні ділилися своїми враженнями, та переконливо засвідчили про необхідність боротьби проти насильства. Особливо їх зацікавили відповіді на питання: “Як захистити себе від насильства? Куди необхідно звертатися у разі вчинення проти вас насильства? Як запобігти насильству? Де діти можуть отримати кваліфіковану правову та психологічну допомогу у випадку насилля? Які правила безпечної поведінки в соціальних мережах Інтернету?”.

В заході прийняли участь начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослава Братусь, координатор Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в Запорізькій області Олена Дємєнєва та юрист Марина Татибаєва.

Попереду ще низка семінарських занять для підлітків, але вже зараз можна відзначити актуальність таких правопросвітницьких заходів, що розкривають тему протидії та запобіганню насильству серед молоді.


Нагадуємо, що правову допомогу можна отримати у Першому запорізькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд.77, 2-й поверх, тел.(061) 764-60-77, ел.адреса: zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua.

Гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).