назад

Про реалії та перспективи створення бюро правової допомоги йшлося під час ефіру телевізійної студії «А-3»

2016 09 20R 2

16 вересня 2016 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Штефанчук, а також начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області В’ячеслав Хохуляк взяли участь у прямому ефірі телевізійної студії «А-3» Чернівецької державної телерадіокомпанії «Буковина».

Тема ефіру була присвячена розширенню системи безоплатної правової допомоги в Україні та створення бюро правової допомоги, які є новими осередками для реалізації громадянами своїх законних прав.

Ефір телепередачі учасники розпочали власне з обговорення питання реформування системи органів юстиції та розвитку безоплатної правової допомоги.

Детальніше про функціонування та зміни в системі безоплатної правової допомоги поінформувала телеглядачів Світлана Штефанчук. Так, мова йшла про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області, необхідність та мету створення бюро правової допомоги, повноваження та послуги, які надаватимуть такі бюро буковинцям.

Окрім цього, Світлана Штефанчук розповіла про особливості надання безоплатної правової допомоги Регіональним та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги області, стандарти якості та контроль за діяльністю адвокатів, які залучаються до надання такої правової допомоги, а також конкурсний відбір фахівців до системи безоплатної правової допомоги.

Про різницю між первинною та вторинною правовою допомогою, окремі аспекти надання первинної правової допомоги та контроль за діяльністю правників, які надають таку правову допомогу, розповів глядачам ефіру В’ячеслав Хохуляк.

Нагадаємо, що телепередача виходила в прямому ефірі з використанням контактних телефонів для телеглядачів, а також інтерактивного опитування. Тому окрім власних виступів учасники ефіру також відповіли на актуальні запитання телеглядачів, надали відповідні консультації та роз’яснення, поінформували контактну інформацію про адреси центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги куди необхідно звертатись мешканцям Чернівецької області для отримання безоплатних правових послуг та допомоги.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=ZcjTsd_axk0