назад

Про те як буковинцям захистити свої права та де можна отримати безоплатну правову допомогу говорили у прямому ефірі телевізійної студії «А-3»

2016 09 20R 1

15 вересня 2016 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Штефанчук взяла участь у прямому ефірі телевізійної студії «А-3» Чернівецької державної телерадіокомпанії «Буковина».

Також участь у телепередачі взяли представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернівецькій області Леонід Ілюк, координатор громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) у Чернівецькій області Микола Дубець та прокурор відділу прокуратури Чернівецької області Юлія Козлова.

Де буковинці можуть отримати безоплатну правову допомогу, яким категоріям осіб така правова допомога надається, порядок звернення до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, надання безоплатних правових послуг, а також про нові можливості громадян реалізувати свої законні права у новостворених бюро правової допомоги Чернівецької області розповіла телеглядачам Світлана Штефанчук.

У свою чергу, координатор УГСПЛ у Чернівецькій області поінформував учасників та глядачів ефіру про можливість громадян отримати правову допомогу та захистити свої права, звернувшись і до відповідних громадських організацій регіону. Крім цього, Микола Дубець озвучив типові питання, з якими буковинці звертаються по допомогу до громадської приймальні, а також розповів про діяльність УГСПЛ у Чернівецькій області.

Так само, про функціонування та діяльність у Чернівецькій області Регіонального представництва Уповноваженого з прав людини, досягнення та результати роботи, а також проблемні питання з якими стикається представництво розповів присутнім та телеглядачам Леонід Ілюк.

Не залишилося поза увагою і питання ролі органів прокуратури області у захисті прав громадян. Про зміни у функціональних обов’язках органів прокурати, а також виконання функцій представництва інтересів у суді поінформувала телеглядачів Юлія Козлова.

Окрім своїх виступів учасники ефіру також відповіли на актуальні запитання телеглядачів, надали відповідні консультації та роз’яснення.

Нагадаємо, телевізійна студія «А-3» – це передача прямого ефіру з використанням контактних телефонів для телеглядачів, а також інтерактивного опитування, присвячена висвітленню та обговоренню найважливіших подій політичного, економічного та соціального життя країни.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=5sMrlykUWFk