назад

Про результати річної роботи бюро правової допомоги говорили на брифінгу у Подільську

bryfing 5Напередодні першої річниці з дня відкриття бюро правової допомоги, 29 серпня 2017 року, в Котовському місцевому центрі з надання БВПД відбувся брифінг на тему: “Рік роботи бюро правової допомоги: перші здобутки та  перспективи на майбутнє”. Захід проходив за участі керівників бюро правової допомоги та представників засобів масової інформації.

Як відомо, 1 вересня 2016 року в кожному з восьми районів, які підпадають під юрисдикцію Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відкрились відокремлені відділи – бюро правової допомоги – Ананьївське, Балтське, Кодимське, Любашівське, Миколаївське, Окнянське, Савранське та Ширяївське. По завершенню року роботи бюро підведені підсумки: перші здобутки та перспективи на майбутнє.

Директор Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мерзляков привітав присутніх керівників бюро з річницею діяльності відділів та підкреслив, що основна місія системи надання безоплатної правової допомоги — забезпечення потреби у якісній безоплатній правовій допомозі для всіх, хто згідно із законом має на неї право, досягнення європейського рівня правової свідомості територіальних громад, подолання корупції на побутовому рівні.

За підсумками річної роботи бюро правової допомоги Сергій Мерзляков презентував загальні кількісні та якісні показники роботи центру з часу відкриття бюро в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

Директор зауважив, що минулий рік — це рік плідної роботи всієї команди центру, під час якого відбулось збільшення точок доступу до безоплатної правової допомоги, розширення мережі дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги і, як наслідок, збільшення кількості прийнятих клієнтів та наданих їм консультацій. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року кількість клієнтів та наданих їм консультацій збільшилась майже вп’ятеро: з 968 до 4363 та з 716 до 5378 відповідно.

Пріоритет роботи 2017 року – переорієнтація системи безоплатної правової допомоги з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад. Задля цього працівниками бюро проведено близько трьохсот правопросвітницьких заходів у територіальних громадах, поглиблено співпрацю з органами місцевого самоврядування, виконавчої влади та громадськими організаціями, з якими підписано більше п’ятдесяти меморандумів про співпрацю.

По завершенню брифінгу керівники відділів Котовського місцевого центру з надання БВПД провели для начальників бюро навчальний семінар, під час якого обговорили актуальні питання, які виникають в роботі. Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Сергій Кудрявцев наголосив на дотриманні законодавчих гарантій надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернув увагу щодо порядку складання протоколу першої зустрічі з клієнтом, оформлення процесуальних документів відповідно до норм ЦПК та КАС.

В підсумку Сергій Мерзляков побажав всім працівникам центру, аби професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності допомогли підвищити довіру людей до нашої діяльності здобути ще більшу повагу. “Збільшення звернень до центру та бюро правової допомоги свідчить про те, що люди довіряють нам та покладають на нас великі надії у справі утвердження законності і справедливості,” – наголосив він.

bryfing 1

bryfing 2

bryfing 3

bryfing 5