назад

Семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування Іваничівщини

Ivanychi 31.08.2017З метою підвищення рівня правової обізнаності землевласників і землекористувачів щодо способів захисту їх майнових прав та надання необхідної правової допомоги, 31 серпня 2017 року в приміщенні Іваничівського бюро правової допомоги спільно з фахівцями Головного територіального управління юстиції у Волинській області було проведено семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович розповіла присутнім про захист речових прав на землі сільськогосподарського призначення та роз’яснила антирейдерське законодавство.
Провідний спеціаліст Іваничівського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Волинській області Тетяна Михайловська акцентувала увагу присутніх на дотриманні посадовими особами органів місцевого самоврядування Порядку ведення обліку і звітності про використання бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, а також їх зберігання, роз’яснила Правила державної реєстрації актів цивільного стану в Україні.

Ivanychi 31.08.2017 1

Головний спеціаліст з питань забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Ірина Б’яла розповіла про порядок звернення до Європейського суду з прав людини, а також про вчинення нотаріальних дій щодо оформлення спадщини посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Богдана Довгополова-Савотюк ознайомила присутніх із новаціями Міністерства юстиції України, діяльністю он-лайн сервісів та пілотними проектами Мін’юсту.Ivanychi 31.08.2017 2

Варто зазначити, що захід пройшов за активної участі секретарів сільських рад, які мали змогу поділитись досвідом та озвучити найбільш актуальні на сьогоднішній день для органів місцевого самоврядування правові питання.

Довідково:
Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19. Skype: Іваничівське бюро правової допомоги.