назад

Про роботу системи БПД зсередини: будні Володимирецького бюро правової допомоги

Як провести дієвий правопросвітницький захід? Як компетентно проконсультувати громадян із різноманітних правових питань? Про це  знають  фахівці Володимирецького бюро правової допомоги Сарненського МЦ, які щодня  проводять різноманітні правопросвітницькі заходи для різних цільових груп громадян та виїзні прийоми задля розширення доступу до БПД жителів сільської місцевості.

 

До прикладу, нещодавно проведено виїзний прийом громадян  у Воронківській сільській раді. Де місцеві жителі отримали безоплатні правові консультації із питань, які їх цікавили. Не оминули увагою і підростаюче покоління  села.  Фахівцями системи БПД для учнів 7-8 класів  НВК ЗОШ I-II ступенів була проведена інформаційно-роз’яснювальна лекція на тему “Зупинимо булінг разом”. Потому, інформаційно – роз’яснювальному семінарі з колективом школи  було детально обговорено питання  запобігання шкільному цькуванню.

Днями у Вищому професійному училищі № 29 смт. проведена лекція для студентів на тему: “Механізми захисту прав дитини і людини. Міжнародні правозахисні організації. Порядок звернення до Європейського суду з прав людини”. Студентам розповіли про основні вимоги та підстави звернення до ЄСПЛ, а також про те, як реалізувати своє конституційне право на судовий захист та безоплатну правову допомогу. До того ж, забезпечено роботу дистанційної точки до БПД, де всі бажаючі могли отримати правову допомогу.

 

Окрім того,  фахівці Володимирецького бюро правової допомоги спільно з представником Вараської міської філії центру зайнятості під час батьківських зборів у Вараському інклюзивно-ресурсному центрі розповіли про діяльність системи безоплатної правової допомоги, функціонування бюро правової допомоги, порядок звернення для отримання безоплатної правової допомоги (як первинної так і вторинної), а також про реалізацію та основні напрями  інформаційної кампанії “Відповідальне батьківство” в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я маю право!”.

А ще, того ж дня, спільно з представником Вараської міської філії Рівненського обласного центру зайнятості була проведена лекція щодо булінгу, його ознак та відмінності від конфлікту, а також порядку надання безоплатної правової допомоги, доступу до вторинної правової допомоги для психологів та соціальних працівників шкіл міста  Вараш.

 

Проведення усіх зазначених заходів забезпечили фахівці Володимирецького бюро правової допомоги: Ірина Омельчук і Лариса Оштук.