назад

Зустріч із майбутніми правниками

«Держава та територіальні громади визнають важливість безоплатної правової допомоги як соціальної гарантії, як можливість захистити права людей у правовий спосіб», – акцентувала увагу студентів Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук. Захід у форматі відкритого діалогу з майбутніми юристами відбувся 12 листопада 2019 року.

Директорка Регіонального центру, презентуючи студентам навчального закладу основні здобутки та напрацювання системи безоплатної правової допомоги за роки функціонування, акцентувала увагу на правових послугах, сучасних сервісах, пілотних проєктах та планах системи.

«Медіація, програма відновного правосуддя для неповнолітніх, довідково-інформаційна платформа правових консультацій WikiLegalaid, комплексна допомога у сімейних та родинних відносинах «Сімейні радники» – це ті важливі проекти системи, які уже діють в Україні. У планах – старт земельної реформи. У громадах запрацюють земельні радники, оскільки земельні питання – одні з актуальних для всієї України», – наголосила Наталія Смолярчук.

Разом із тим, присутні дізналися, що у разі необхідності отримання правової інформації та консультацій – можуть звернутись до місцевих центрів з надання БВПД Волині та бюро правової допомоги або ж зателефонувати за номером «гарячої лінії» системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Під час озвучених серед студентів питань – можливість проходження практики у центрах з надання БВПД Волині, а також про значення професії юриста.На завершення заходу серед присутніх було розповсюджено буклети про систему БПД та флаєри WikiLegalAid.