назад
22.12.16

Про розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги говорили на круглому столі у Тростянці

OkM 2016 12 BVPD 1

21 грудня у Тростянецькому районному центрі зайнятості проведено круглий стіл на тему: «Розширення доступу до безоплатної вторинної правововї допомоги (БВПД)». Захід проводився для осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості. Відбувся він за присутності заступника начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Ольги КОВАЛЕНКО, начальника відділу правової інформації та консультацій Микола КРАВЧЕНКА та головного спеціаліста Тростянецького бюро правової допомоги Вячеслава ТЮТЮННИКА.

 

Організаторами були фахівць Тростянецького бюро правової допомоги Вячеслав ТЮТЮННИК та начальник будинку праці Сергій ДЕРКАЧ.

«Україна зробила важливий крок у системі комплексного реформування системи безоплатної правової допомоги», – такими словами розпочав захід Вячеслав ТЮТЮННИК.

«Основне завдання центрів та бюро з надання безоплатної правововї допомоги полягає у тому, щоб максимально допомогти у вирішення побутових проблем внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО. Також надавати правову допомогу не тільки вразливим верствам населення. А ще усім тим, хто потребує роз’яснень у правовому полі», – зазначим начальник відділу правової інформації та консультацій Микола КРАВЧЕНКО.

На заході обговорювали середньострокові перспективи: забезпечення переходу до змішаної моделі надання безоплатної вторинної правової допомоги – здійснення захисту та представництва в судіяк адвокатами, які працюють в системі БПД, так і штатними адвокатами та юристами центрів з надання БВПД.

Також до відома присутніх донесено інформацію щодо внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». А саме: розширилося коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Тобто внутнішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також  особи, які претендують на отримання статусу ветеранів війни, у тому числі бойових дій. Відтепер вище зазначеним категоріям надаватиметься допомога не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а й з будь-яких питань.

Присутнім роздали буклети, розроблені «Тростянецьке бюро правової допомоги», що знаходиться за адресою м. Тростянець, вул Л.Татаренка. 4 тел. (05458) 6-60-51.